Kuksan ohjeet:
Kun otat käyttöön kuksan, täytä kuksa kahvikuumalla vedellä, ei kiehuvalla, anna veden olla n. 2 minuuttia. Veteen liukenee kuksan suola. Kuksa on tekovaiheessa keitetty suolavedessä, jotta puun jännite jää pois ja kuksa ei halkea myöhemmin juomakäytössä. Anna kuksan kuivua vähintään 2 tuntia. Puun syyt aukeavat kun kuksa kostuu ja kuivuu. Keitä vahvat suodatinjauhatuskahvit ja käytä suodattimen pohjalta märkiä kahvin puruja 1 rkl ja hierrä purut lujasti peukalolla painaen kuksan seinämiin niin kauan että ne kuivuvat (n. 3-5 min.) Näin saat kuksaan vettä hylkivän rasvakalvon.
Juo kuksasta, mutta älä pese, sillä kesto ja hygieenisyys perustuu siihen ettei kuksaa pestä. Kuksan suolaisessa puupinnassa pöpö ei kerkeä elää.
Kahvi säilyy retkillä pidempään kuumana, sillä puu ei johda kahvin lämpöä pois.